Steenmarter – welke auto is aantrekkelijk?

Elke auto met een toegankelijke motorruimte en weinig schuilgelegenheid in de nabije omgeving is aantrekkelijk voor de steenmarter. Veel klachten zijn er ook over steenmarters die het op de Citroën voorzien hebben en de Renault. Ook Duitse merken hebben veel last van steenmarters in de auto, evenals Japanse merken. Soms wordt gesuggereerd dat dit met de visolie te maken zou hebben die in de kabels verwerkt zit. Uit ervaring is echter gebleken, dat ook auto’s zonder visolie in de kabels aantrekkelijk zijn. Wel of geen visolie, dit maakt dus niet uit.
Duurdere automerken hebben vaak de motorruimte beter afgeschermd en de bekabeling voorzien van extra beschermde omhulsels. Hierdoor wordt het de steenmarter extra moeilijk gemaakt en gaat hij liever naar de buurman. Maak uw auto geen toevluchtsoord voor steenmarters! Met de Mustolet Protect spray hoeft u zich nooit meer af te vragen of uw auto aantrekkelijk is voor de steenmarter! Met de gemakkelijke spuitflacon weert u snel en doeltreffend elke marter.

Steenmarter in de Citroën

De steenmarter bezoekt ook regelmatig de Citroën. Hij zit onder de motorkap, knaagt kabels door, sleept er eten naartoe en nuttigt dit op zijn gemak. Hebt u kaaskorsten en brood gevonden onder de motorkap? Grote kans dat de steenmarter uw Citroën als onderdak heeft gekozen.

Steenmarter in de Renault

De steenmarter slaat ook het merk Renault niet over. De motorruimte van de Renault is goed toegankelijk waardoor de steenmarter een sterke voorkeur ontwikkelt om lekker in de Renault te gaan zitten, weg van de mens, weg van zijn natuurlijke vijanden.

Steenmarter met een voorkeur voor Japanse auto

Er zijn voorbeelden bekend van naast elkaar geparkeerde auto’s waarbij de steenmarter zich alleen had gehuisvest in de Japanse auto’s en niet in andere merken. Al snel wordt er dan gezegd dat de steenmarter een voorkeur heeft voor de Japanse auto, omdat in de bekabeling visolie wordt gebruikt. Visolie wordt echter door veel meer merken gebruikt. Een mogelijke oorzaak kan de toegankelijkheid van de motorruimte zijn of de warmte van de motor. Of, had de steenmarter helemaal geen voorkeur voor de Japanse auto en was er slechts sprake van toeval? Met de Mustolet Protect spray maakt u korte metten met de voorkeur voor de Japanse auto. Spuit de ruimtes onder uw motorkap in en u zult dezelfde dag nog verlost zijn van deze plaag!

Steenmarter in de auto met merk BMW

Omdat de steenmarter in Duitsland een nog veel groter probleem vormt, zijn Duitse autofabrikanten al met dit probleem in de weer geweest. Hun motorruimtes zijn beter afgeschermd en de bekabeling is vaker voorzien van omhulsels. Mercedes heeft zelfs de hele motorruimte dichtgetimmerd. Overige merken zoals Audi en BMW leveren tegenwoordig tegen meerprijs een marterbeveiligde motorruimte zodat de steenmarter de BMW voortaan links laat liggen. Dit kost nogal wat, dat zult u begrijpen. Om van de steenmarter af te zijn, hoeft u helemaal geen hoge kosten te maken. Met de handige spuitflacon van de Mustolet Protect spray hebt u voor nog geen 20,- een permanente oplossing tegen marteroverlast!